Stuur schuimkanon-huren.nl een whatsapp bericht

Welkom op het saaiste, maar meest handige deel van onze website.

De bent hier gekomen omdat je wilt weten waar je rekening mee moet houden. Hieronder leggen we uit wat we van jou nodig hebben, om een schuimparty te kunnen verzorgen.

Stroom

Voor onze professionele schuimmachines heb je een aparte stroomgroep nodig. Daarmee bedoelen we dus niet een aparte verlengkabel die is aangesloten op een haspel waar ook andere apparaten op zijn aangesloten. Een schuimmachine heeft een hoge inschakelspanning, wat voor overbelasting kan zorgen als er teveel apparaten uit hetzelfde stopcontact stroom halen.

Zorg daarom voor een aparte haspel of verlengkabel die binnen 20 meter van de schuimmachine ligt.

Krachtstroom is niet nodig.

 

Water

 We gebruiken bij een schuimparty grote hoeveelheden water. Vanaf 500 liter bij de korte examenstunts, tot meer dan 5.000 liter bij grote evenementen en festivals. 

Om de watertanks te vullen, hebben we een 3/4 duims wateraansluiting nodig. Hierboven vind je een aantal voorbeelden. Deze kranen (met schroefdraad) vind je vaak in buitengevels, bij wasmachines, koffiezetapparaten, vaatwassers, cv-installaties of boilers. Op deze wateraansluiting draaien wij een Gardena-kraankoppeling. Zie foto in het midden en linksonder.

Indien de afstand van deze kraanaansluiting verder dan 20 meter is verwijderd van de schuimmachine, dien je zelf voor een tuinslang te zorgen, of ons hierover vooraf in te lichten. We kunnen dan extra slangen meenemen.

Het is belangrijk dat je voldoende waterdruk hebt vanaf het punt waar wij de wateraansluiting kunnen gebruiken. Voldoende waterdruk betekent dat er minimaal 20 liter water per minuut gevuld kan worden. Lukt dit niet, dan is een tweede wateraansluiting wenselijk. Een brandslang is eigenlijk altijd de beste en snelste optie, maar niet altijd toegestaan. Overleg dit met de beheerder.